Tavoitteena tasapainoinen hyvinvointi

Eetu

Tavoitteena tasapainoinen hyvinvointi

 

Ihmiseltä ihmiselle – W-Factorin ensimmäinen hyvinvointivalmentaja on aloittanut työnsä.

W-Factorin Olotila -sovellus haluaa olla paras käyttäjän oman olotilan tarkkailussa ja hyvän olon parantamisessa ja ylläpitämisessä. Sovelluksen taustalla työskentelee Eetu Myrskylä, joka toimii W-Factorin hyvinvointivalmentajana:

”Iloa ja terveyttä tuottavat asiat eivät aina kulje käsi kädessä, mutta tasapaino on mahdollinen. Uskon, että ihmiset ja yhteisöt voivat voida hyvin omilla ehdoillaan. Kun muutos positiivisempaan suuntaan lähtee omista lähtökohdista, se voi olla pysyvää. Vaikka W-Factor on sovellus ja teknologiaa, keskiössä on aina ihminen. Kehitimme tämän sovelluksen oman olotilan parantamiseen. Sovellus auttaa käyttäjäänsä havainnoimaan itseään, omia valintojaan ja omaa käyttäytymistään. Oman olotilan seuranta sekä tietoisuus arjen ratkaisuissa ja valinnoissa vievät jokaisen omaa hyvinvointia eteenpäin. Työskentelen sovelluksen taustalla tuottamassa sisältöjä, jotka auttavat tiedostamaan ja tekemään hyvinvoinnin kannalta parempia valintoja. Sovelluksen lisäksi teemme asiakasyrityksille ja -organisaatioille myös hyvinvointivalmennusta.

Oman olotilan ja kehittämistarpeiden tiedostaminen ovat tärkeitä ja usein ensimmäisiä askeleita kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia, mutta itsetuntemuksen lisäksi tarvitaan tietoa ja työkaluja. Tämän tiedon ja työkalujen takana työskentelevät meillä ihmiset, kuten minä.

Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeää, koska se miten ihminen voi vapaa-ajalla heijastuu siihen, miten hän voi töissä. Samoin se, miten jaksaa töissä vaikuttaa suoraan siihen, nukkuuko yönsä hyvin tai jaksaako huolehtia kunnostaan tai huomioida läheisiään. Kokonaisuuteen kuuluu myös todellisuuden asettamat haasteet, eikä elämä voi olla aina yhtä auringonpaistetta ja hymyä. Kaikkea negatiivista ei elämästä saa koskaan pois, mutta positiivisia asioita vahvistamalla negatiivisten asioiden merkitys vähenee.

Terveys ja suorituskyky ovat minulle elämäntapa, jonka takia olen kuin terveys- ja hyvinvointialan ikuinen jatko-opiskelija. Etsin jatkuvasti syvempää tietoa hyvinvoinnin osa-alueista, kuten ravitsemuksen ja levon merkityksestä hyvinvointiin ja suorituskykyyn. Urheilen paljon ja monipuolisesti, ja tällä hetkellä suurimmat kehittymistavoitteeni ovat juoksussa ja kiipeilyssä. Hiljattain juoksin maaliin pisimmän matkani 165 km Kuusamossa Karhunkierroksella ja vieläpä ilman vammoja. Sen tavoitteen saavuttamissa laaja-alainen osaaminen hyvinvoinnin saralla on ollut korvaamatonta.

Katson maailmaa hyvinvointilasien läpi. Kaikkien ei tarvitse olla maratoonareita, ultrajuoksijoita tai triathlonin läpi puskeneita teräsmiehiä, mutta jokaisen olisi hyvä kiinnittää huomiota jokapäiväiseen hyvinvointiin kunnosta, iästä, aktiivisuustasosta tai työstä riippumatta. Hyvinvointi ei koostu vain liikunnan määrästä ja sairastelemattomuudesta, sillä hyvään oloon liittyy läheisesti myös ihmissuhteet, talous, lepo, tulevaisuus ja työ. Me W-Factorissa autamme haastamaan omat käsitykset hyvinvoinnista ja haastamme myös työnantajat auttamaan työntekijöitään voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin.”

Eetu Myrskylä
Corporate Trainer (CT), hyvinvointivalmentaja
W-Factor