Miten sovellus voi lisätä perheiden hyvinvointia?

Miten sovellus voi lisätä perheiden hyvinvointia?

Perheiden hyvinvointi on kompleksinen asia. Ei voida kirjoittaa yhtä reseptiä, josta hyvinvointi valmistettaisiin samalla kaavalla kaikille perheille. Googlesta ei löydä ohjetta, joka kertoisi seuraavaa:

”Ota tarvikkeet esille:
1 h 30 min liikunnallista leikkiä
60 min ruutuaikaa
1-3 krt harrastusta / vko / hlö
0,5 kg kasviksia päivässä / hlö
hyppysellinen läsnäoloa

Hauduta 20 minuuttia 25 asteen lämpöisessä sylissä.
Koristele hymyllä ja tarjoile kehujen ja kuperkeikkojen kera”

Mikään ohje, väline tai sovellus ei itsessään luo hyvinvointia ja seuraavaksi kerron miksi ei.

Perheet ovat erilaisia ja jokaisen perheen hyvinvointi räätälöidään niistä aineksista, jota perheelle on käytettävissään. Mikä toimii yhdessä perheessä, ei välttämättä toimi toisessa. Tavat toimia vaihtelevat eri perheissä, eikä erilaisuutta voida asettaa suoraan paremmuus- tai huonommuusjärjestykseen.

Onnellisesta perheestä löytyy useimmiten välittämistä, huolenpitoa ja rakkautta. Se, miten edellä mainittu kolmikko ilmenee kussakin perheessä, vaihtelee suuresti. Siihen vaikuttaa muun muassa se, millä tavoin itsestään on välitetty? Millaisen mallin itse on saanut huolenpidosta omilta vanhemmiltaan? Miltä tuntuu olla rakastettu tai miten omaa rakkauttaan näyttää?

 

Perheeseen kuuluminen on kanssakäyntiä ja suhteessa olemista. Ihmissuhteet ja vuorovaikutus pitävät sisällään paljon abstrakteja käsitteitä tunteista luottamukseen ja odotuksiin. Siitä huolimatta suhteessa oleminen on myös paljon konkreettisia tekoja, kuten sanoja ja koskettamista sekä arjen tekoja ruoka- ja vaatehuollosta kuljetuspalveluihin.

Sovellus tai mikään muukaan perheen ulkopuolinen asia ei siis itsessään luo hyvinvointia, koska perheiden hyvinvointi luodaan perheiden sisällä. Ulkoa päin voidaan kuitenkin tarjota perheeseen ideoita, vinkkejä ja herätteleviä kysymyksiä, jotka auttavat perhettä lisäämään hyvinvointiaan. Ja juuri sitä W-Factor -sovelluksen perheille tehty versio tekee.

Sovelluksen vanhemmille suunnatut kategoriat kysymyksineen kiinnittää huomion vanhemmuuteen, vuorovaikutukseen ja arjen toimivuuden hiomiseen. Muistitko kehua tänään lapsiasi? Varasitko tarpeeksi aikaa aamuun? Oletko löytänyt lapsellesi sopivan motivointikeinon? Kuten tarrakortin tai vähitellen täyttyvän herkkupurkin?

Sovellus yksinään ei tule tekemään yhtään perhettä autuaaksi. Sen sijaan, jos vanhempana haluat lisätä perheesi hyvinvointia ja olet sen eteen valmis tekoihin, kuten toimintasi kriittiseen tarkasteluun ja uusien asioiden opetteluun, niin silloin W-Factorin sovellus voi toimia hyvänä apuna.

Vastoinkäymisiä ja ristiriitoja tulee kuitenkin aina. Joskus harvemmin ja joskus useammin. Samoin joskus isompia ja joskus pienempiä. Hyvällä ennakoinnilla voit osan estää, muttet koskaan kaikkia. Ennakointi, varautuminen ja perheen voimavarat määrittelevät kuitenkin sen, miten perhe kestää kolhut ja millaiset jäljet iskut jättävät. Hyvinvointiin ja onnellisuuteen panostaminen ei järjellä ajateltuna voi koskaan olla haitaksi.

W-Factor julkaisee pian sovelluksensa perheille tehdyn version julkiseen käyttöön – pysy siis kuulolla!