Huomisen hyvinvointiratkaisut tehdään tänään

Huomisen hyvinvointiratkaisut tehdään tänään

W-Factor pääsi mukaan Sitran järjestämään Soteuttamoon visioimaan tulevaisuuden ratkaisuja uudistuvaan sosiaali- ja terveysalan kenttään.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa on käynnissä myllerrys, jossa paikkaansa hakevat uusi sote-malli, valinnanvapaus, palveluntarjoajat ja digitalisaatio. Asiantuntijoita yhdistävä tulevaisuustalo Sitra, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto, järjestää Soteuttamo-sparrausta, jossa haun perusteella sparraukseen valitut toimijat yhdessä kehittävät tulevaisuuden ratkaisuja ja toimintamalleja.

W-Factor on tuomassa Sitran Soteuttamoon mukaan asiakaslähtöisiä digiratkaisuja hyvinvoinnin edistämiseksi. W-Factor valittiin mukaan konsortiona yhdessä Valona-hyvinvoinnin ja Lahden Diakonialaitoksen (DILA) kanssa. Muita mukaan valittuja ovat muun muassa SOS-Lapsikyläsäätiö, Turun Lähimmäispalveluyhdistys ja Urheiluopistojen yhdistys.

W-Factor on työstänyt Valona-hyvinvoinnin kanssa päiväkotien asiakasperheille vanhemmuutta tukevaa ja perheen hyvinvointia edistävää toimintamallia, jonka keskiössä on W-Factor-sovellus. Mallia rakentaessa on herännyt ajatus sen tavoitteiden ja toimintaympäristön laajentamisesta. Mallia kehittämällä voidaan tulevaisuudessa luoda varhaiskasvatusmalli, joka on mukana perheiden jokapäiväisessä arjessa lisäämässä perheiden voimavaroja. Mallissa varhaiskasvatuksen tuki ei olisi sidottu vain päivähoidossa olevien lapsien perheille, vaan se olisi myös kotona olevien saatavilla. Tulevaisuudessa W-Factor-sovelluksen digitaalinen ympäristö voi olla yhtä luonnollinen osa varhaiskasvatusta kuin Wilma on osa peruskoulua.

W-Factor on Soteuttamossa mukana pohtimassa muun muassa näitä kysymyksiä: Miten yhteiskunnallista hyvää ja taloudellista arvoa luodaan yhdessä? Miten arvoperusteisesta toiminnasta rakennetaan liiketoimintaa? Kuinka toteutamme asiakkaan tarpeet ihminen edellä? Miten palvelujen ja oman toiminnan vaikuttavuutta voidaan lisätä? Miten yritystarinaa rakennetaan?

Kysy lisää W-Factorin Pialta ja tutustu myös Valona-hyvinvoinnin tiedotukseen asiasta sekä hakemuksemme kolmanteen osapuoleen DILAan. Sitran Soteuttamoon pääset tästä.